2011. január 7., péntek

Keresztelői ajándékokkal bővítettük kínálatunkat

A keresztelői ajándékok bevezetésével célünk az volt, hogy az elfoglalt vagy olyan vidéken élők számára is elérhető közelségbe hozzuk az ajándék vásárlás lehetőségét, akik erre kevés időt tudnak szakítani, vagy a rendelkezésre álló választék kevés a lakóhelyen.



Honlapunkról a keresztelőruhával együtt kiválaszthatja kis ajándékát, így időt és postaköltséget takaríthat meg.



Persze a megvásárolható ajándékok mellett, előfordul olyan vásárlói igény is, amikor valamilyen saját készítésű, vagy a családhoz kapcsolódó meglepetésre vágyik az ide látogató. Utánanéztünk, milyen keresztelői hagyományok kutathatóak fel nem csak hazánkban, hanem a világ más részein is.

Kedves szokásra bukkantunk, amelynek kivitelezésében is segíthetünk:

Régen úgy hitték, ha az újszülöttet az édesanyja ingébe burkolják, azzal az anya bűbájával a gyermeket is felruházhatják, míg Írországban a baba első ruhája hagyományosan az édesapja ingéből készült.
Azt remélték, hogy a felnőttek ruhái megvédik a gyermeket a rosszindulatú tündérektől, akik folyton egészséges csecsemőket kerestek, hogy kicseréljék a saját kicsinyeikkel.

Ezt a bájos népi hiedelmet felidézhetjük, ha olyan bölcsőtakarót, ruhadarabot állítunk össze, amely a keresztelendő gyermek szüleinek régi ing- és ruhadarabjaiból áll.

Írd meg véleményed az ötletről!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése